Arómaterapia – esencie pre podporu tela a mysle

Vôňa esenciálnych olejov je liečivou silou, ktorá nás rozveseľuje, osviežuje, pomáha nám uvidieť svet krajší a príjemnejší. Esenciálne oleje sú skvelým pomocníkom pri rôznych zdravotných i emočných ťažkostiach, veľmi mi vyhovuje prepojenia tela a emócií pri liečení esenciami. Rada vám namiešam vhodný olejček pre vás alebo vás prevediem pri miešaní olejčekov osobne (využívam svalový test kineziológie, iTOVi meranie, kladenie doplňujúcich otázok k aktuálnemu emočnému a zdravotnému stavu…).

dōTERRA ma presvedčila o kvalite, čistote esenciálnych olejov, ktoré som mala možnosť využiť nielen u svojej rodiny, ale u mnohých klientov, ktorí sú s produktami veľmi spokojní. Tieto čisté esenciálne oleje používam aj pre výrobu parfémiku.

Zázrakom dōTERRA sú pre mňa oleje Zengest pri ťažkostiach s trávením, Peppermint na bolesť hlavy u dospelých osôb, Levanduľa na spánok detí, Air pre zlepšenie dýchacích ťažkostí či prvá pomoc Frankincense / milované Kadidlo. Som vďačná za silu dōTERRA terapeutických esenciálnych olejov, ktoré mám vždy po ruke.

Rada vám pomôžem s výberom, či odhalením pozadia vašich ťažkostí pomocou otázok počas konzultácie a vďaka môjmu pomocníkovi – iTOVi prístroju. Ak máte záujem, rada vám ich predstavím na osobnom stretnutí, prípadne si dohodnite online konzultáciu. Olejčeky či iné produkty vám objednám a doručím do pár dní.


Esenciálne oleje terapeutickej triedy dōTERRA

Esenciálne oleje sú aromatické zlúčeniny, ktoré sa nachádzajú v semenách, kôre, stonkách, kvetoch či iných častiach rastlín. V ponuke je veľké množstvo týchto olejov, ktoré sú čisté, prírodné, aromatické zlúčeniny starostlivo získavané z rastlín, ktoré sa zbierajú v ideálnom čase, kedy sú v nich esenciálne oleje v najväčšej koncentrácii. Oleje neobsahujú prídavné látky, umelé prísady ani žiadne znečisťujúce látky ako pesticídy či chemické pozostatky. Esenciálne oleje dōTERRA sú terapeutické oleje, ktoré je možné využívať na podporu emočného i fyzického zdravie. Používajú sa aromatickým rozptyľovaním, či lokálnou aplikáciou na pokožku. dōTERRA ponúka aj možnosť vnútorného užívania výživových doplnkov.

Aromatické a lokálne využitie esenciálnych olejov

Použitím difuzéra sa esenciálny olej rozptýli do vzduchu a tým sa čistí priestor, naše dýchacie cesty a ovplyvňuje náš emočný stav. Vôňa sa často prepája na naše spomienky a preto práve vôňa esenciálnych olejov nám pomáha s liečením našich emócií. Esenciálny olej môžete aplikovať aj pridaním 1 kvapky na kožu, jemne rozotrieť a nechať pôsobiť alebo pridať 1 kvapku do dlaní, pošúchať dlane, priložiť k nosu a vdychovať. Oleje sa využívajú spolu s nosičom (olej, pena do kúpeľa apod.) aj ako prípravok do vodného kúpeľa pre uvoľnenie, regeneráciu a relax nášho tela. Pre uvoľnenie a okamžitú úľavu je možné používať oleje počas masáže aplikáciou 1-2 kvapiek vkvapkaných do základového oleja (1PL). Úžasné sú reflexné masáže, pravidelne ich robím pre moje deti. Oleje sú ideálne aj pre domáce zvieratá, je ale potrebné vyhnúť sa olejom, ktoré nie je možné aplikovať pre psy, mačky či iné zvieratá.

Vnútorné užívanie esenciálnych olejov

Vybrané oleje sa môžu aplikovať aj vnútorne pridaním 1kvapky do tobolky s nosným olejom, ktorú prehltnete. Vnútorne je možné užívať tie esenciálne oleje, ktoré bežne používame v strave, napr. mäta, tymián či citrón. Pred vnútorným užitím olejov sa vždy poraďte so skúseným auromaterapeutom či lekárom! Vnútorné užívanie odporúčam príležitostne a nie ako každodennú rutinu.

Využívanie esenciálnych olejov v domácnosti či záhrade

Oleje a iné produkty od dōTERRA je možné používať ako čistiace prostriedky v domácnosti. Stačí pridať pár kvapiek citrónu, OnGuard či Purify do vody alebo použiť priamo On Guard koncentrát na umývanie rúk, podlahy. Ocenia to najmä malé deti, senzitívni ľudia na čistiace prostriedky, či naše domáce zvieratá. Namiesto spreju na WC využívam aroma vôňu zo zmesi olejov namiešanú vo fľaštičke. V záhrade či prírode môžeme použiť oleje postriekaním na nežiadúci hmyz ako mravce, komáre, húsenice, vošky, ovocné mušky, muchy, kliešte, slimáky apod.

Kozmetika vyrábaná z esenciálnych olejov

Pravidelne si pripravujem zmesi olejov ako osobný parfém, ktorý ma podporuje na mojej ceste. Oleje využívam aj primiešaním do bambuckého masla na regeneráciu kože pre celú našu rodinu. Môžete si vyrobiť deodoranty, krémy na pleť či telo.

Zásady používania esenciálnych olejov si pozorne prečítajte pred aplikáciou olejčekov.

Wellness produkty a produkty starostlivosti o telo

dōTERRA je známa nielen kvalitnými výživovými doplnkami, ale ja produktami pre našu pleť. Milujem sadu Veráge a vrelo vám ju odporúčam.

Difuzéry

Difuzéry sa využívajú pri aplikácii esenciálnych olejov a je možné vybrať si z niekoľkých typov. Mne sa osvedčili tieto dva.INKA

dōTERRA Petal difuzér je malý, ľahko sa používa a poskytuje a prináša do vášho domova pozitívne účinky na zdravie Vašej rodiny. Produkuje relaxačnú paru a má jemné biele svetlo a preto je ideálnym difúzerom počas noci, svetlo je možné aj vypnúť. Parou pokryje až 30m2. Má tri nastavenia času až na 2h, 6h alebo 12 hodín. Tento praktický difuzér je stabilný, ľahký a jednoducho použiteľný, ideálny pre domáce alebo kancelárske použitie. Je dodávaný s 12 mesačnou zárukou od výrobcu, v prípade poruchy je zabezpečená okamžitá výmena kus za kus.

Výhodou dōTERRA LUMO difuzéra je, že mení farebné osvetlenie a atmosféru v miestnosti. Obsahuje škálu 7 farieb na výber. Difúzer rozptyľuje chladný, voňavý opar až po dobu 2h, 5h alebo 10 hodín. Pokrytie je až 50m2. Je dodávaný s 12 mesačnou zárukou od výrobcu, v prípade poruchy je zabezpečená okamžitá výmena kus za kus.

V prípade záujmu o esenciálne oleje alebo iné produkty od spoločnosti dōTERRA, aróma konzultáciu alebo meranie iTOVi skenarom ma kontaktujte na čísle +421 940 321 591 alebo prostredníctvom formulára na web stránke.

dōTERRA materiály na stiahnutie

katalóg dōTERRA

produkty dōTERRA

informačné materiály o produktoch

registračné balíčky

cenník dōTERRA

Brožúrka malý pomocník